T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Başarı İle İlgili Kompozisyon Örneği2

Herhangi bir işte başarıya ulaşmak isteyen kişinin bıkmadan usanmadan, yılmadan çalışması gerekir. Bir iş, hemen oluvermez. Başarı pek kolaylıkla kazanılmaz. Kişinin karşısına çıkan engeller onun üzerinde bıktırıcı etkiler yapabilir. Esas olan, bu gibi engeller karşısında «Pes» deyip hemen işten vazgeçmek değil, onları yenmek için çaba sarf edip başarıya ulaşmaktır.

Yaşamımızı kazanmak ve onurla sürdürebilmek için her şeyden önce sabırlı, dayanıklı, azimli olmak gerekir. Güçlükler, bazen kişiyi yıldırabilir. Nihayet insan da etten, kemikten, sinirden yapılmış bir varlıktır. Ama başarı için dayanmak gerekir tüm sıkıntılara.

Şairin :

«Tahammül mülkünü yıktın, Hülâgu Han mısın kâfir?»

diye tez elden teslim olması, sadece bir sitemdir sevgiliye... Yoksa, o da sevgilinin aşkına ulaşabilmek için bir ömür boyu tahammül göstermiştir, dayanmıştır güçlüklere.

«Azmin elinden bir şey kurtulmaz» demiş atalarımız. Bu, azimle çalışanın bir gün mutlak başarıya ulaşacağını anlatan en güzel bir sözdür. Biz, okul sıralarında güçlükleri yenmeye çalışmazsak, geleceğimizi kazanabilir, mutlu yarınlara ulaşabilir miyiz? Elbette hayır!... Şu halde parolamız: «Dayanalım, başarırız» sözü olsun.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2020 - Güncelleme: 14.02.2024 11:09 - Görüntülenme: 795
  Beğen | 1  kişi beğendi