T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Bir Öğretmen Hikayesi

Bu öğretmen hikayesi İran'ın kuzeyindeki bir köyde geçiyor. Sınıf öğretmeni Ali Muhammediyan bazı öğrencilerinin esrarengiz bir hastalık nedeniyle saçları dökülen bir arkadaşlarıyla alay ettiğini fark ediyor. Bu duruma çok üzülen öğretmen alay eden öğrencileri sürekli uyarıp cezalandırmak yerine, saçlarını kazıtarak hastalık nedeniyle saçlarını kaybeden öğrenciye destek olmaya karar vermiş.  Bu durumu gören diğer çocuklar da öğretmenlerini takip etmişler ve kimse bir daha çocukla alay etmemiş.

45 yaşındaki sınıf öğretmeni "Çocukların bu kadar etkileneceğini hiç tahmin etmemiştim" diyor.  "Öğrencim Mahan saçlarını kaybettikten sonra arkadaşlarından uzaklaştı ve hiç yüzü gülmez oldu. Derslerle de bir alakası kalmamıştı. Tek istediğim onunla bir yakınlık kurarak derslere geri dönmesini sağlamaktı. Öğretmen daha sonra kazınmış saçlarıyla öğrencisiyle çektirdiği bir fotoğrafı Facebook'ta yayımlamış. "Ertesi gün bilgisayarımı açtığımda paylaşım oranlarına inanamadım."

Birkaç gün sonra okuldaki 23 öğrenci tıpkı öğretmenleri gibi saçlarını kazıtmak için ısrar etmişler. "Onlara kışın bitmesini beklemelerini, aksi halde üşüyeceklerini söyledim ama beni dinlemediler. Ertesi gün hepsi saçlarını kazıtmıştı"

23 yıllık emektar öğretmen ve öğrencisi sosyal medya sayesinde bir halk kahramanı olmuş. Öğrenci Mahan ise devlet desteğiyle yeni bir teşhis ve tedavi sürecine girmiş. "Her şeyden önemlisi arkadaşları artık ona destek oluyor ve Mahan'ın yüzü gülüyor." diye bitiriyor öğretmen.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2020 - Güncelleme: 08.05.2023 10:58 - Görüntülenme: 670
  Beğen | 2  kişi beğendi