T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

DAHA EMEKLEYEMİYOR, AMA İPAD KULLANIYOR!

Bu ve benzeri sözleri çok sık duyuyoruz değil mi? Ebeveynler çocuklarının tablet veya akıllı telefon kullanımlarını anlatırken çoğu zaman bunun büyük bir maharet olduğunu düşünüyor. Peki gerçekten öyle mi?

Çok küçük yaşlarda ekrana maruz kalmanın etkilerine yönelik henüz net bulguların olduğu bir araştırma yayımlanmamış olsa da akıllı cihazların kullanımına yönelik araştırmalar yapılıyor, sonuçlar açıklanıyor.

Bunlardan biri de yakın zamanda, bu alanda çalışan dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Common Sense Media tarafından yayımlandı.

Ülkemize baktığımızda, TÜİK'in açıkladığı verilere göre internet erişimi olan hanelerin sayısı ile beraber bireylerde bilgisayar kullanımı ve internet kullanımı her yıl artmakta.

Bu verilere dayanarak, (veya çevrenizde gözlem yaptığınızda da bu sonuca ulaşabiliyorsunuz) söyleyebiliriz ki küçük yaşlardaki çocukların akıllı telefon, tablet gibi cihazları artık daha sık kullanmaya başladığı aşikar. AVM'lerde bebek arabalarında oturan çocukların çoğunun elinde telefon veya tablet görüyoruz. Veya restoranlarda, toplu taşıma araçlarında, ev ziyaretlerinde ailelerin küçük yaşlardaki çocukları meşgul etmek için ellerine cihazları verdiklerini artık daha sık görüyoruz. İleride bunun nasıl sonuçlar doğuracağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2020 - Güncelleme: 12.02.2024 14:18 - Görüntülenme: 371
  Beğen | 2  kişi beğendi