T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Değerler Eğitimi - Altın Madalya (Fedakarlık)

 

        Bill Havens ünlü birisi değildi. Fakat kolay rastlanmayacak türden bir kahramandı;en azından kendisini yakından tanıyanlar için.

       1924'te Paris'te yapılan olimpiyat oyunlarına kano yarışları da eklenmişti. Dört kişilik kano yarışmasında kazanma şansı en yuksek ekip olarak Amerika Birleşik Devletleri ekibi gösteriliyordu Bu dört kişilik ekibin üyelerinden birisi de genç Bill Havens'dı .

        Olipiyatlar yaklaştıkça, Bill'in hamile eşinin onun Paris'te yarışacağı zamanda ilk bebeklerini doğuracağı kesinleşmişti. 1924'te Paris'ten ABD'ye uçan jet uçakarı yoktu, yalnızca okyanus üzerinde yavaş yol alan gemiler vardı . Bu durumda Bill kendisini zor bir tercihle karşı karşıya bulmuştu. Paris'e gidip, eşi dogum yaptığı zaman yanında olmama riskini mi göze almalıydı? Yoksa , ekipten geri çekilip aylesinin yanında mı kalmalıydı? Eşi Paris'e gitmesi için ısrar ediyordu .

         Olimpiyatlarda yarışmak , hayat boyu kurulan bir düşün zirvesiydi. Ama Bill yaşadığı iç çatışmalardan sonra, yureğinin sesini dinledi: Ekipten çekilerek evde kalmaya, çocukları doğduğu zaman eşine destek olmaya karar verdi.

 Hayatının zirve noktasının, bu zor zamanında  eşinin yanında kalmak olduğunu düşünüyordu. Bu, düşlerini süsleyen Paris'e gitmekten bile daha yuksek bir noktayıdı.

.       Dört işilik kano ekibi Bill ayrıldlktan sonra Pari'te altın madalya kazandı. Bıll'in eşi ise geç doğum yaptı. Öylesine geş ki, Bill yarışlara katılsydı, eşi doğum yapmdan önce eve gelebildi.

        Insanlar ''Ne kadar üzücü!'' diyoriardı. Ama Bill ''Pişman değilim!''diye cevaplıyordu oları. Tüm yaşamı boyunca verdiği bu karardan asla pişmanlık duymadı, doğru krarı verdiğine olan inancı değişmediç

        Bill Havens'ın öyküsü burada bitmiyordu.

        Bill ve eşi oğullarına Frank adını verdiler. 28 yıl sonra 1952'de Bill oğlu Frank'tan bir telgraf aldı. Telgraf şunlar yazılıydı:

        ''Baba, kazandım. Benim doğumumu beklerken kaybettiğn altın madalyayı eve getiriyorum.''

         Frank Havens,ülkeği adına katıldığı kano yarışlarında babasının kazanmayı düşlediği, ama kazanamadığı altın madalyayı kazanmıştı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2021 - Güncelleme: 04.03.2021 23:01 - Görüntülenme: 617
  Beğen | 1  kişi beğendi