Etiket Sonuçları: istiklal

Söke İlçe Müftülüğünce düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" konulu ezbere şiir okuma yarışmasında;

7/B öğrencilerinden Sıla KANDEMİR ilçe birincisi olup 1000 tl para ödülüne,

7/B öğrencilerinden Nejla DEMİRAL ilçe ikincisi olup 750 tl para ödülüne layık görülmüştür.

Söke İlçe Müftüsü Ali Saim DOĞRU'ye teşekkür ediyoruz.

Söke İlçe Müftülüğünce düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" konulu ezbere şiir okuma yarışmasında 7/B öğrencilerinden Sıla KANDEMİR ilçe birincisi, Nejla DEMİRAL ilçe ikincisi olmuştur. Öğrencilere Söke İlçe Müftüsü Ali Saim DOĞRU tarafından başarı belgeleri ve ödülleri verilmiştir.

Öğrencilerimizin hazırlanmasında emeği geçen Türkçe öğretmenimiz Gülay CABA'ya teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı kutlanıyor. Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan eser, 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edildi. Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlük ruhunu simgeleyen İstiklal Marşı'nın bestesi Osman Zeki Üngör, orkestrasyonu ise Edgar Manas tarafından yapıldı.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü programı gerçekleştiren Türkçe öğretmenimiz Gülay CABA ve Müzik öğretmenimiz Işıl BAŞAR'a ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü Programı düzenlendi

İstiklal Marşı´nın Kabulü´nün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü çerçevesinde okulumuzda tören düzenlendi.

Okulumuzun bahçesinde yapılan tören,  saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün önem ve anlamını belirten konuşmanın ardından , öğrencilerimizin hazırlamış oldukları program sunumuna geçildi. İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili şiirler ve makaleler okundu. Programın hazırlanmasında emeği geçen Türkçe öğretmenlerimiz Gülay CABA, Güliçin ÜNAL'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Anma programında yer alan öğrencilerimize, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Gülay CABA'ya çok teşekkür ederiz.

Şbt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle İlimiz Resmi Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Şiir Olarak Okuma Yarışması"na katılım sağladık.

Yarışmada okulumuzu temsil eden  8/A sınıfı öğrencilerinden Canan OZAN, İlçemizde ilk 5'te yer almıştır  Okulumuzu temsil eden öğrencimize ve öğrencimizi yarışmaya hazırlayan Türkçe Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle İlimiz Resmi Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Şiir Olarak Okuma Yarışması"na katılan Okulumuzun 7/A sınıfı öğrencilerinden Canan OZAN  ilçe geneli  3. olmuştur. Ödülünü okul müdürümüz Sayın Eyüp KÜÇÜK tarafından verilmiştir.

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100• yılına yönelik öğrencilerimiz ve Türkçe öğretmenlerimiz tarafından kısa bir gösteri yapıldı. 8. Sınıf öğrencilerimiz ile tiyatro etkinliği , 7•sınıf öğrencilerimizden Muhammed Mecu ve Yiğithan Baş birlikte 'Gündoğdu Marşını' seslendirdiler.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden 100 yıl geçti. 1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.Türkçe öğretmenlerimiz ve öğrenciler tarafından hazırlan program ile İstiklal Marşı'nın kabülü okulumuzda anıldı.

Şbt

Türkçe öğretmenimiz Berna GÜLGÖNÜL başkanlığında  12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreni okulumuzda yapıldı. İlçe de yapılan İstiklal marşını güzel okuma yarışmasında 3. olan öğrencilerimize ödülleri verildi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle okulumuzun Türkçe öğretmenlerinden Çağın GENÇ ve Berna GÜLGÖNÜL başkanlığında öğrencilerle birlikte okul panosu hazırlamışlardır.

Şbt

Okulumuzun Türkçe öğretmenleri Çağın GENÇ ve Berna GÜLGÖNÜL başkanlığından 8/B Yıldız ÖZDEMİR ve 8/C Oylum SARICAN ile birlikte Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesinden" İstiklal marşını güzel okuma yarışmasına katılmışlardır. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun Türkçe öğretmenleri Çağın GENÇ ve Berna GÜLGÖNÜL başkanlığından 8/B Yıldız ÖZDEMİR ve 8/C Oylum SARICAN ile birlikte " İstiklal marşını güzel okuma yarışmasına hazırlanmıştır. Yarışma 26/02/2020 tarihinde Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesinden gerçekleşecektir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şimdiden teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun Türkçe öğretmenleri Çağın GENÇ ve Berna GÜLGÖNÜL tarafından düzenlenen " İstiklal marşını güzel okuma yarışmasının" sonuçları belli oldu.

Bu durumda ;

1. 8/B sınıfından Yıldız ÖZDEMİR

2. 8/C sınıfından Oylum SARICAN

3. 8/A sınıfından Hurihan SARICAN

Böylelikle okulumuzu ilçede temsil edecek öğrencimiz olan Yıldız ÖZDEMİR'i tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuzun Türkçe öğretmenleri Çağın GENÇ ve Berna GÜLGÖNÜL tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının kabulü anısına okulumuzda İstiklal marşını güzel okuma yarışması düzenlenmiştir. 8/C sınıfından Oylum SARICAN ve Gülfizar ORTANCA, 8/B sınıfından Yıldız ÖZDEMİR ve Ceren KEMER, 8/A sınıfından Hurican SARICAN, 7/A Melisa Sarıcan, 6/A Canan OZAN arasında düzenlenmiştir. Birinci seçilen öğrenci okulumuzu ilçede temsil edecektir.