Etiket Sonuçları: kör

MEB'den koronavirüse özel site

Koronavirüsle mücadelede yeni tedbirler açıklandı.Tüm öğrenci öğretmen ve velilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar:

İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nun 09.10.2020 tarihinde aldığı kararla 8.sınıflar düzeyinde 12.10.2020 Pazartesi gününden itibaren örgün eğitime geçtik.

Covid-19 salgınından dolayı bir süredir örgün eğitimden uzaklaştığımız zamanlarda uzaktan eğitimle devam edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre örgün eğitime geçişler okulumuzda 12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren başlanacaktır.

1 Ekim 2020 tarihinde bilim kurulu tarafından Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi Yayımlandı...

COVID-19'un yayılmasını önlemek için:

Ellerinizi sık sık temizleyin.

Sabun, su veya alkol bazlı dezenfektan kullanın.

Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafeyi koruyun.

Fiziksel mesafeyi koruyamadığınız durumlarda maske takın.

Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.

Öksürürken veya hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla veya bir mendille kapatın.

Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın.

Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın.

Başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden aramak, doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilmenize olanak tanır. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.

Maskeler   Maskeler, virüsün maskeyi takan kişiden diğer kişilere yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak yerleştirme süreci yeniden değerlendirildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konu ile ilgili öğrenci ve velilerden gelen soruları yanıtladı.

Özer, sınav kayıtlarının bu yıl otomatik yapılacağını açıkladı.

Ülkemizde koronavirüs tehditinden dolayı uzaktan eğitime geçilmiştir. Öğrencilerimiz bu süreci en iyi şekilde kullanıyor. 7/A sınıfı, Matematik öğretmeni Feslihan ALTINDAŞ öncülüğünde eş zamanlı olarak evde kalarak kitap okuma etkinliği yapmışlardır.

Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.

Ülkemizde koronavirüs tehditinden dolayı uzaktan eğitime geçilmiştir. Öğrencilerimiz bu süreci en iyi şekilde kullanıyor. 7/B sınıf öğretmeni Çisem SENÇERMAN öncülüğünde eş zamanlı olarak evde kalarak kitap okuma etkinliği yapmışlardır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.

Okulumuzun Sağlık ve temizlik kulübü öğrencilerinden Cansu IŞIK ve Elif DENİZ tarafından arkadaşlarına koronavirüs hakkında bilgilendirme çalışmaları yapmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, öğrenci, öğretmen ve Bakanlığa bağlı personelden zorunlu olmadıkça proje, uluslararası toplantı ve benzeri etkinlikler kapsamında yurt dışına seyahat etmemeleri istendi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, küresel ölçekli yaşanan koronavirüse karşı okullarda eş zamanlı hijyen uygulaması başlatıldığını duyurdu. Bakan Selçuk, "Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz." dedi.

Çocukların gelişim sürecinde etkin rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan "BİZDEN" adlı aylık bültenin Mart sayısı yayımlandı.

5 soruda KORONAVİRÜS

Koronavirüs hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.

Şbt

Okulumuzun öğrencilerine "Yeni KORONAVİRÜS" salgın hastalığı hakkında bilgiler verilmiş olup ilgili afişleri panomuza asılmıştır.

- Yeni koronavirüs enfeksiyonu riskini azaltın

- Seyehat ederken sağlığınızı koruyon

- Ellerinizi sık sık yıkayınız