Etiket Sonuçları: mücadele

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) modülü oluşturulmuştur. TBM Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır. Bu kapsamda 25 Ekim 2023 Salı günü öğrencilerimize yönelik teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam hakkında videolar gösterilmiş sınıf panolarına ilgili afişler asılmıştır.

Amerika'nın Washington eyaletindeki Seattle, bir liman kenti olduğu için oldukça fazla sayıda fareye de ev sahipliği yapıyor. Aranızdan bazıları bu bilgi üzerine seyahat planlarını iptal edecek olsa da, köpeğimiz Stella bu kemirgenlerin varlığından büyük bir heyecan duyuyor. Fareleri yakalamak için sürekli çalılıkların içine dalıveriyor. Örneğin dün, onu gezdirmeye çıkardığım sırada bir fare kokusu aldı ve peşine düşmek üzere hızla ileri atılırken az daha kolumu yerinden çıkaracaktı. İnşaatı yakın zamanda bitmiş bir binanın girişindeki yeşilliklere kadar takip etti kokuyu. Stella etrafı hararetle koklarken, avının kaldırımın karşısındaki çalılıkların arasına saklanmak üzere aceleyle hareket ettiğini gördüm. Stella'nın o fareyi yakalamasına imkan yoktu. Hatta, Stella'nın ömrü boyunca bir fare, sincap ya da herhangi başka bir vahşi hayvanı yakalaması mümkün değil. Çünkü onun için fazla akıllılar.

Türkiye  Bağımlılıkla  Mücadele  kapsamında  okulumuzun  Rehberlik  öğretmeni  Faruk ÖNTAŞ  bilgilendirme çalışmalarına başlaşmıştır. Çalışmalarla ilgili broşürler okulumuzun panosuna asılmıştır.