Etiket Sonuçları: teknoloji

Eyl

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’dan  sonra muhteşem yolculuğuna İzmir’de devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı Ege’nin incisi İzmir’de oluyor. Festival, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST İzmir, coşkuyu ve heyecanı yine göklere taşınıyor.

Sazlıköy Hilmi Fırat ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hasan ÜLKER ve Sazlıköy Hacı Halil Paşa ortaokulu Müdür yardımcısı Fadime CİRİT başkanlığında 42 öğrenciyle beraber 29 Eylül 2023 günü TEKNOFEST İZMİR’e  katılım sağlamıştır.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) modülü oluşturulmuştur. TBM Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır. Bu kapsamda 25 Ekim 2023 Salı günü öğrencilerimize yönelik teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam hakkında videolar gösterilmiş sınıf panolarına ilgili afişler asılmıştır.

Okulumuzun Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Bengü BAYRAKTAR öğrencileriyle etkinlikler gerçekleştirdi

Okulumuzun  Teknoloji tasarım öğretmeni Bengü BAYRAKTAR ile öğrencilerimiz etkinliklerine devam ediyor.

Şbt

Ortaöğretime geçiş yapacak öğrencilerimize rehberlik etmek amacıyla Mesleki Eğitim alan tanıtımlarını yapıyoruz.

MEB, 23 bin etkileşimli tahta kurulumu için ihale yapacak.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Cisco Network Akademi iş birliğinde hazırlanan "Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı" Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık temsilcileri ve Cisco Network Akademi yetkililerinin katıldığı tören ile kamuoyuna tanıtıldı.

Okulumuzun Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hasan ÜLKER'in Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi tanıtımını yapmıştır.