Etiket Sonuçları: tuş

1-İmleci bulunduğu satırın en sonuna götürür.

1- İmleci bulunduğu satırın en başına götürür

1-Faremizin sağ tuşuna tıkladığımızda açılan menüyü klavyeden açmamızı sağlayan tuştur.

1-Ekranda görülen her şeyin anlık olarak fotoğrafını çeker ve hafızaya alır.
2-Hafızaya aldığı fotoğrafı Word,Excel,Paint gibi programlarda sağ tıklayıp yapıştırabilirsiniz.

1-Bulunduğumuz pencerede imleci bir ekran veya bir sayfa yukarı götürerek sayfalar arası geçiş yapmayı sağlar.

1- Bulunduğumuz pencerede imleci bir ekran veya bir sayfa aşağı götürerek sayfalar arası geçiş yapmamızı sağlar.

1- Faremizin ortasında bulunan tekerlekle yaptığımız kaydırma işlemini gerçekleştiren tuştur.Bu görevi farelerimiz varken pek kullanılmaz.
2-Genel olarak excel gibi programlarda gösterge ışığı yanıyorken imlecin bir hücrede sabit kalıp yön tuşlarıyla sayfayı aşağı yukarı hareket ettirmemizi sağlar.

1-Bu tuşa bastığınızda bilgisayarın o an yaptığı işlemi durdurur.Aynı tuşa veya başka herhangi bir tuşa bastığınızda işlem devam eder.

1-Bu tuşa basıldığında yazılan karakter imlecin sağındaki harfi siler ve onun yerine geçer.

1-Bazı klavyelerde 1 bazılarında 2 adet Windows tuşu bulunabilir.Bu tuşa bastığımızda başlat menüsü açılmasını sağlar.
2-Başka tuşlarla kullanıldığında farklı görevler üstlenebilir.Örneğin bir pencere açıkken Win tuşu ile D harfine birlikte bastığımızda masaüstü ekranını görebilirsiniz.

1-Microsoft Word programında "Farklı Kaydet" penceresini açar.
2-Web Tarayıcılarında inceleme ekranını açar.

1-Bulunduğumuz pencereyi tam ekran yapar.

1-Bulunduğumuz pencerenin menü çubuğunu aktif hale getirir.

1-Microsoft uygulamalarında imla ve dil bilgisi kontrollerini ve düzenlemelerini yapmamızı sağlar.

1-Bulunduğumuz pencerenin bölümleri arasında gezinmemizi sağlar.

2-Web Tarayıcılarında imleci adres çubuğuna taşır.

1-Bulunduğumuz pencere içeriğini yeniler.

1-Bulunduğumuz pencerede adres çubuğunu aktif hale getirir.

1- Bulunduğumuz pen-cerede arama çubuğunu aktif hale getirir.

1- Seçtiğimiz dosya veya klasörün adını değiştirmemizi sağlar.

2- Bazı bilgisayarlarda BIOS ekranını açar.

1- Bulunduğu pencere veya programın yardım penceresini açar.

1-Harfler veya kelimeler arasına boşluk bırakmamızı sağlayan tuştur.Oyunlarda veya programlarda farklı görevler alabilir.

1- Bu tuşa bastığımızda eğer gösterge ışığı yanıyorsa klavyemizin sağ tarafında bulunan sayı (Numerik) tuşu grubundaki sayıların kullanılmasını sağlar.Eğer gösterge ışığı sönmüşse sayı tuşlarının üzerinde gösterilen diğer görevlerini yapmalarını sağlar.Örneğin sayı tuşu grubunda bulunan 6 sayısına "Num Lock" ışığı açıkken basarsak ekrana "6" yazar fakat ışık kapalı durumdayken basarsak sağ yön tuşu yerine kullanılır ve imleç sağa hareket eder.

1-Bu tuşa bastığımızda eğer gösterge ışığı yanmışsa tüm harfleri büyük,eğer gösterge ışığı sönmüşse tüm harfleri küçük olarak yazmamızı sağlar.

1-İmlecin solundaki karakteri silmeyi sağlar.

1-Klavyenin sol üst köşesinde bulunur.
2-Verilen görevleri iptal etmek ve programdan çıkış yapmak için kullanılır.

1-Klavyede 2 Adet Shift Tuşu bulunur.

2-Tek başına bir görevi yoktur.Birlikte kullanıldığı tuşun üst yani 2. görevini yerine getirir.

3-Harflerle birlikte kullanıldığında CapsLock tuşu kapalıysa harfi büyük,CapsLock tuşu açıksa küçük harfle yazar.

1-Tek başına bir görevi yoktur.
2-Birlikte kullanıldığı tuşun 3. yani alt görevini yerine getirir.

1-Tek başına bir görevi yoktur.Başka tuşlarla birlikte kullanıldığında kısayol görevlerini yerine getirir.

Örneğin Alt ile F4 tuşuna birlikte bastığımızda bulunduğumuz pencereyi kapatır.

2-Bulunduğumuz pencerenin menüsünü görünür hale getirir.

1-Klavyede 2 adet Ctrl tuşu bulunur.
2-Tek başına bir görevi yoktur.
3-Başka tuşlarla birlikte kullanıldığında kısayol görevlerini yerine getirir.
Örneğin; Ctrl tuşu ile birlikte Z harfine bastığımızda yaptığımız işlemi geri alır.

Okulumuzun Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Hasan ÜLKER'den öğrencilerimize klavye kullanımı anlatan görseller sunulmuştur. Uzaktan eğitimin yapıldığı bu dönemde bilgisayar başındayken klavye kullanımının önemini sarfetmiştir.