Etiket Sonuçları: yardım

May

ÇEDES(Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu olarak, deprem bölgesinden kardeş okulumuz Malatya Battalgazi İlçesi'nden Hacı Halil Çiftliği Ortaokulu'na destek için okul aile birliğimiz tarafından tüm sınıfların katılımı ile kermes düzenlenmiştir.

Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen ÇEDES Projesi koordinatörü,  Değerler Kulübü ve Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Yakup KARAGÖZ'e, Okul Aile Birliği başkanımız Nurgül ÖZYER'e, velilerimiz Birgül SEVİNDİK ve Saadet İLAN'a, kermese katkıda bulunan tüm velilerimize, öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve okul idaremize çok teşekkür ederiz.

May

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, trafik kazalarına dikkat amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasında ülkemizde "Trafik ve İlk Yardım Haftası" kutlanmaktadır. Okulumuzda bu kapsamda da  oyunlaştırma (role-play) öğretim tekniği ile ilk yardım farkındalık etkinliği gerçekleştirilmiştir.

ETKİNLİK VİDEOSU :

VİDEO:1 meb_iys_dosyalar/09/12/719651/dosyalar/2022_05/17135944_video-1.mp4

VİDEO:2 meb_iys_dosyalar/09/12/719651/dosyalar/2022_05/17140001_video-2.mp4

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla ekim ayından bugüne kadar toplam 23 milyon 518 bin yardımcı kaynak, kitap olarak bastırılıp öğrencilere ücretsiz ulaştırıldı.

Okulumuzun tüm öğrencilerine ücretsiz olarak yardımcı kaynaklar teslim edildi.

1- Bulunduğu pencere veya programın yardım penceresini açar.

EBA Canlı Sınıf özelliği devreye alınıyor. Ülke genelinde 8. Sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 12. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerimiz bu özellikten faydalanabilecekler.

EBA Canlı Ders özelliğinin kullanılabilmesi için;

• Windows yüklü cihazlarda Windows 8.0 veya üzeri bir sürüm kullanılıyor olmalıdır.
  • Mobil cihazlarda; Ios ve Ipad'te 11.0 veya üzeri, Android'lerde ise 5.0 veya üzeri bir sürüm kullanılıyor olmalıdır.
  • Mobil uygulamalar güncellenmiş olmalıdır.

Canlı Sınıf özelliği ile ilgili sık sorulan soruların cevapları http://www.eba.gov.tr/yardim-sss/ sayfasından yayınlanmıştır.

Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'nden okulumuza kitap bağışı..

Sosyal sorumluluk kapsamında okulumuza kitap bağışında bulunan Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.

Okulumuzun ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize bot yardımı yapılmıştır. Güle güle kullanmak dileğiyle.