Etiket Sonuçları: öğrenme

Amerika'nın Washington eyaletindeki Seattle, bir liman kenti olduğu için oldukça fazla sayıda fareye de ev sahipliği yapıyor. Aranızdan bazıları bu bilgi üzerine seyahat planlarını iptal edecek olsa da, köpeğimiz Stella bu kemirgenlerin varlığından büyük bir heyecan duyuyor. Fareleri yakalamak için sürekli çalılıkların içine dalıveriyor. Örneğin dün, onu gezdirmeye çıkardığım sırada bir fare kokusu aldı ve peşine düşmek üzere hızla ileri atılırken az daha kolumu yerinden çıkaracaktı. İnşaatı yakın zamanda bitmiş bir binanın girişindeki yeşilliklere kadar takip etti kokuyu. Stella etrafı hararetle koklarken, avının kaldırımın karşısındaki çalılıkların arasına saklanmak üzere aceleyle hareket ettiğini gördüm. Stella'nın o fareyi yakalamasına imkan yoktu. Hatta, Stella'nın ömrü boyunca bir fare, sincap ya da herhangi başka bir vahşi hayvanı yakalaması mümkün değil. Çünkü onun için fazla akıllılar.

Millî Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sürecinde yabancı dil öğretiminde verimliliği artırabilmek amacıyla yeni kılavuzlar hazırladı. 2. sınıftan 8. sınıfa kadar her seviye için ayrı ayrı kitaplar, fasiküller ve ses dosyalarından oluşan İngilizce Etkinlik Kılavuzları'nın  EBA platformunda yerini aldığını paylaşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  "Kılavuzlarda, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve görsel sanatlar gibi farklı disiplinlerle birlikte, öğrenci merkezli, eleştirel düşünceyi ve öğrenen farklılıklarını destekleyici çeşitli aktiviteler ve projelere yer verildi. Bu yeni kaynağı, 2-8'inci sınıflardaki tüm öğrencilerimiz ve İngilizce öğretmenlerimizin severek takip edeceklerini düşünüyorum." dedi.

Çocuklar bazı şeyleri en iyi evde öğrenir. Bu yaşam becerileri çocuklarınızın hayatta karşılaşacakları pek çok zor durumla başa çıkabilmesini ve dayanmasını sağlayacaktır.