T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Koronavirüs Salgınında Ebeveyn Olmak

Çocuk, ergen ve aile terapisi alanında çalışan psikolog Emily W. King, sosyal medya üzerinden ebeveynlere yönelik etkileyici bir duyuru yayınladı. Bu zor günlerde bu sözleri sık sık hatırlamak hepimize iyi gelebilir:

Ebeveynler; bugünlerde bizden beklenen şeyler bir insanın yapmasının pek mümkün olmadığı şeyler. İster tam zamanlı ya da yarı zamanlı çalışan, ister çalışmayan bir ebeveyn olalım bunun bir sebebi var.

Çalışmak, ebeveynlik yapmak ve öğretmenlik yapmak aynı anda yapılamayacak üç farklı iştir. Zor olmasının sebebi sizin bir şeyleri yanlış yapıyor olmanız değil. Zor, çünkü bizden beklenen şey çok fazla. Elinizden gelenin en iyisini yapın.

Eğer bir seçim yapmak zorunda kalırsanız, ki bir noktadan sonra bunu yapmak zorunda kalacaksınız, bağ kurmayı seçin. Bir okul ödevi üzerine tartışmak yerine bir oyun oynamayı seçin. Çocuğunuz size yardım etmiyor diye öfkelenmek yerine ona çamaşırları yıkamayı öğretmeyi seçin. Gülmeyi ve sarılıp yatmayı ve onlara güvende olduklarını hatırlatmayı seçin.

Eğer kendinizi stres altında hissediyorsanız, beklentilerinizi mümkün olduğu kadar düşürün ve sanal olarak birileriyle sosyal bağlar kurun. Kendimize iyi bakmak için hepimizin birbirine ihtiyacı var. Ve aynı şey akıl ve ruh sağlığımız için de geçerli.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2020 - Güncelleme: 22.12.2023 11:21 - Görüntülenme: 468
  Beğen | 1  kişi beğendi