MASKEMİ TAKARIM FARKINDALIK YARATIRIM

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

LÖSEV 8 Kasım 1998 yılında Ankara'da kurulmuştur. Tüm Türkiye'deki lösemili ve kanserli çocuklara ücretsiz tedavi, eğitim ile maddi ve sosyal destekler sağlayan bir vakıftır. LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, LÖSEV Köyü, LSV Koleji ve LSV Dükkan kuruluşları mevcuttur. Siz de lösemili kardeşlerimize destek olmak isterseniz LÖSEV İNCİLERİ projemize katılarak Kardeş Okulumuz olabilirsiniz.

LÖSEMİ NEDİR

Lösemi bir kan hastalığıdır. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök (ana) hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. En çok 1-5 yaş arasında görülür. Erken teşhis önemlidir.

BELİRTİLER

• DERİDE MORARMA veya KANAMA
  • NEDENSİZ ATEŞ L
  • ENF BEZLERİNDE BÜYÜME EKLEM veya KEMİK AĞRISI
  • SOLUKLUK
  • HALSİZLİK
  • İŞTAHSIZLIK
  • ZAYIFLAMA

NEDENLERİ

• RADYASYON YAYAN TÜM CİHAZLAR
  • KANSER YAPAN GIDALAR İLAÇLAR veya KİMYASALAR
  • PSİKOLOJİK ŞOKLAR
  • DEPRESYONLAR
  • BAZI VİRÜSLER

TEDAVİSİ

• Bazı hastalarımızda, vericiden alınan kök hücreler nakledilmektedir
  • İlaçla tedavisi 3 sene sürmektedir. TEDAVİ başarısı %92'nin üzerindedir.

LÖSEMİDEN KORUNMAK İÇİN
  • Fast food gıdalar ve market ürünleri ile beslenmemeli, annelerimizin yaptığı ev yemeklerini yemeliyiz.
  • Kolalı, gazlı, boyalı, suni şekerli, GDO'lu, kanserojen ve kimyasal katkılı tüm gıdalardan uzak durmalıyız.
  • Cep telefonu başta olmak üzere tablet, bilgisayar gibi radyasyon yayan cihazları mümkün olduğunca az kullanmalıyız.
  • Plastik eşyaları ve deterjanları hayatımızdan çıkartmak için büyüklerimizi aydınlatmalıyız.
  • Sigaraya karşı savaş açmalıyız ve çevremizde sigara içenlerden uzaklaşmalıyız.
  • Şeker ve unlu besinleri çok az tüketmeli, kilo almamalı, obez olmamalıyız.
  • Düzenli uyku uyumalı ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.
  • Gereksiz ilaç, vitamin ve enerji içecekleri kullanmamalı, zorunlu aşıları olmalıyız.

06-11-201906-11-201906-11-201906-11-201906-11-2019

Yayın: 06.11.2019 - Güncelleme: 19.02.2024 14:31 - Görüntülenme: 1123