T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Okullardaki Yeni Normali Gözler Önüne Seren Çarpıcı Fotoğraf Kareleri

COVID-19 salgınının yavaşlamaya başladığı bazı ülkelerde çocuklar, yüz maskeleri ve ateş kontrolü gibi önleyici tedbirler eşliğinde yavaş yavaş sınıflarına dönmeye başladı. Çin, Danimarka, Fransa gibi ülkelerde yeniden açılan okullara, okula dönen öğrencilere ve öğretmenlere yönelik görüntüler de sosyal medyada yer almaya başladı. Salgın sonrası eğitime yönelik fotoğraf karelerini sizler için derledik:

#1

Bir anaokulunda sosyal mesafeye dikkat ederek oyun oynamaya çalışan küçük çocuklar, Tourcoing, Fransa (Fotoğraf: https://twitter.com/lioneltop)

#2

Yüz maskeleriyle ders yapan ilkokul öğrencileri, 26 Nisan 2020, Çin, Anhui Eyaleti, Hefei, (Fotoğraf: Zhang Yazi/China News Service via Getty Images)

#3

Ortaokulda plastik bölmeli masalarında ders yapan öğrenciler, 27 Nisan 2020, Chongqing, Çin. (Fotoğraf: Zhou Yi/China News Service via Getty Images)

#4

Bir ortaokulun girişinde yüzünde maskesiyle ateşi kontrol edilen bir öğrenci, 27 Nisan 2020, Chongqing, Çin (Fotoğraf: Zhou Yi/China News Service via Getty Images)

#5

Yangzheng İlkokulu'ndaki öğrenciler yeni sömestrin ilk gününde el yapımı "bir metre şapkaları" takıyor. Amaç çocukların koronavirüs salgını sürecinde sosyal mesafelenmeye alışmalarını sağlamak. (Fotoğraf: Zhejiang Daily)

#6

Dajia İlkokulu'ndaki öğrenciler COVID-19'un yayılımını engellemek için önleyici tedbir olarak plastik bölmeli masalarında öğle yemeği yiyor. 29 Nisan 2020, Çin, Taipei. (Fotoğraf: Sam Yeh / AFP)

#7

Beş haftalık aradan sonra açılan bir okulda çocuklar açık havada ders yapıyor. 20 Nisan 2020, Ringsted, Danimarka. (Fotoğraf: Ole Jensen/Getty Images)

#8

Bir ilkokul koridorunda, çocuklar için hazırlanmış, hijyen kurallarını anlatan bir afiş. (29 Nisan 2020, Heppenheim, Germany. (Fotoğraf: Alex Grimm/Getty Images)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 22.12.2023 11:25 - Görüntülenme: 467
  Beğen | 4  kişi beğendi