T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Okumayı Teşvik Etmeyi Amaçlayan Bir Proje: Süt Kutularının Üzerindeki Hikayeler

Slovenya halkının daha fazla okumasını teşvik etmek amacıyla ülke genelinde yeni bir proje hayata geçirildi. Süt kutularının üzerine basılan hikayeler sayesinde insanların okuma sevgisini artırmak amaçlanıyor.

OECD'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre Slovenya, diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında okuryazarlıkta ortalamanın altında kalıyor. Çünkü her dört vatandaştan biri temel okuryazarlıkla ilgili sorun yaşıyor

"Süt Kitapları" isimli projedeki hikayeler ödüllü genç Sloven yazar Bostjan Gorenc-Pizama tarafından yazıldı. "Kayıp inciler" ve "Hıçkıran tavşan" isimli masallar, özellikle ebeveynlere, çocuklarına uykudan önce hikaye okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyor. Cep telefonları, tabletler, bilgisayar oyunları ya da diğer popüler yeni çağ teknolojileri yerine çocuklarla birlikte kitap okumaya daha fazla ilgi duyulması isteniyor.

Süt Kitapları, bugüne dek Slovenya yayıncılık tarihinde en çok baskısı yapılan edebiyat ürünü oldu. Her gün masalarda yer alan bu ürün okumayı teşvik ediyor, çünkü bir bardak ılık süt ve uykudan önce okunan iyi bir hikaye, tatlı bir gece uykusuna en iyi eşlik eden şeylerin başında geliyor.

Süt Kitaplarının yayınlanmasından bir hafta sonra yazar Bostjan Gorenc – Pizama ilk imza gününü düzenledi bile. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen proje kapsamında ülkenin okuma sevgisini artırma misyonunu sürdürecek yeni kitaplar satın almak için ülkedeki okul kütüphanelerine bağışta bulunulacak.

21-02-202021-02-202021-02-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2020 - Güncelleme: 07.04.2023 11:02 - Görüntülenme: 739
  Beğen | 3  kişi beğendi