Pedallarla Öğrencilerinin Derse Odaklanmasını Sağlayan Öğretmen

Bütün bir ders boyunca oturup hiç kıpırdamadan ders dinlemek zordur. Özellikle de çocuksanız ve ders de matematikse. Wake County'de bir matematik öğretmeni buna bir çözüm buldu.

Bethany Lambeth öğrencilerinin kıpırdanıp durmasına engel olmaları ve dikkatlerini derse vermeleri için öğrencilerinin sıralarının altına pedal çevirme aletleri yerleştirdi. Lambeth, "Öğrenciler daha önce sıralarının üzerinde tempo tutuyorlar, birbirleriyle uğraşıyorlardı, artık bunu yapmıyorlar" diyor. "Ayakları bu şekilde sürekli hareket halinde. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaların niteliğinde ciddi bir artış, eksik çalışmalarda da azalma var." İşin en iyi tarafı, öğrenciler bu uygulamaya bayılıyor! "Bu sayede hem egzersiz yapıyorum hem de dikkatimi topluyorum" diyor bir öğrenci. Saat sabahın daha onu olmadan bu şekilde dokuz kilometre pedal çevirip 133 kalori yakan bir başkası, "Ben aslında gerçekten çok enerjik bir insanım, pedal çevirererek enerjimi atıyorum" diyor.

Yayın: 07.03.2020 - Güncelleme: 05.05.2023 11:11 - Görüntülenme: 420