Sorumluluk İle İlgili Kompozisyon

Her insanın hayatı boyunca gerçekleştirmesi gereken bir takım sorumlulukları bulunur. Bu sorumluluklar insanın yaşı ilerledikçe daha da artarak kapsamlı bir hale gelir. Fakat sorumluluk bilincine sahip olmak ve daha fazla sorumluluk almak insana çok önemli katkılar sağlar. Sorumluluk almak kişinin kendisini geliştirmesine olanak sağlar.

Sorumluluk demek, kendisine verilen ya da ait olan bir işi hakkı ile yerine getirmek ve başarı ile sonuçlanması için gereken emeği vermek anlamına gelmektedir. Kimi insanlar çok fazla sorumluluk sahibiyken kimi insanlar ise sorumluluklardan kaçarlar ya da sorumluluk aldıkları zaman bunu yerine getiremezler. Sorumluluk bilincinin insana çok küçük yaştan itibaren kazandırılması gerekmektedir. Çünkü kişi ne kadar çocuk da olsa, onun da bir takım sorumlulukları bulunur. Aile içerisinde başlayan sorumluluklar, daha sonra okul hayatında kendisini göstermeye başlar. Kişinin yaşı ilerledikçe de sosyal hayatta da sorumluluk sahibi olur. Bu durum bu şekilde devam eder ve sorumluluk her zaman ve her yerde karşımıza çıkar. Eğitim hayatı, aile, çevre, arkadaşlık, dostluk ya da iş hayatı gibi durumlarda insanlar çeşitli sorumluluklar alırlar ve bu sorumlulukları yerine getirmeleri gerekir.

Yayın: 24.11.2020 - Güncelleme: 14.02.2024 11:31 - Görüntülenme: 561