Yazmaktan Nefret Eden Çocuklar için 35 El Yazısı Aktivitesi

El Yazısı Aktivitesi :

Yazı yazmaktan hoşlanmayan çocuklar için eğlence dolu etkinlikler:

1. Bir mektup arkadaşı bulun. (Bir çocuğa mektup arkadaşı bulmak için harika yer: Facebook'taki arkadaş listeniz.)
  2. Liste yaptırın: manav listesi, sevdiklerinin listesi, televizyon şovları, en sevdiği köpek türleri, ilgisini çeken ne olursa.
  3. Kurabiye tepsisine boşalttığınız tıraş köpüğü, un, pirinç ya da tuzun üzerine parmaklarıyla yazı yazsın.
  4. Silinebilir tahtaya ya da karatahtaya yazsın.
  5. Parmaklarıyla havaya yazı yazsın.
  6. Gökkuşağı yazısı: Bir kelime yazsın ve daha sonra farklı renklerle üzerinden geçsin.
  7. Kitap günlüğü oluşturun. Kendilerinin seçtikleri kitaplardan belirledikleri bir ya da iki cümleyi yazsınlar ve daha sonra bu cümlelerle ilgili resim yapsınlar.
  8. Büyükanneye, dedeye, uzakta olan aile üyeleri ve arkadaşlara mektup yazsın.
  9. Mad Libs oynasın. (Mad Libs, ifadeyle ilgili bir şablon kelime oyunu. Oyunculara bir kelime listesi veriliyor ve bunları hikayete boş bırakılan yerlere yerleştirmeleri isteniyor.)
  10. Küçük bir yazı tahtasına tebeşirle yazdığınız kelimenin üzerinden kulak temizleme çubuklarıyla geçmesini isteyebilirsiniz. Bunu yaparken çöpleri ıslatabilirsiniz. Aynı yazı tahtasına tebeşirle yazı yazdırabilirsiniz. Ya da bir kaba doldurduğunuz suya yazı yazdırabilirsiniz.
  11. Aynalara ya da camlara yazmada kullanılan ve silinebilen kalemlerle bu yüzeylere yazmasını isteyebilirsiniz.
  12. Banyo kalemleriyle küvette oyun oynarken yazı yazabilir.
  13. Yapıştırıcı ile yazı yazsın. Bunun için kartonların üzerine harfleri yazın. Sonra çocuğunuzdan yapıştırıcı ile üzerinden geçmesini isteyin, Yapıştırıcı kuruduğunda parmağıyla da harflerin üzerinden geçebilir.
  14. Gizli mesaj yazmak için kaybolan ya da görünmez mürekkep kullanın.
  15. Kaldırımlara tebeşirle yazı yazsın. camdaki yazi
  16. Camdaki yazıların üzerinden geçsin. Bunun için şeffaf aydinger kağıtlarının üzerine kelimeleri yazın ve daha sonra bunları camlara yapıştırın. Çocuklar, onlara verdiğiniz kağıtları bu kelimelerin üzerine koyarak alttaki kelimenin üzerinden geçebilir. Bu işlemi resimler için de tekrarlayabilirsiniz.
  17. Bir yazma merkezi oluşturun.
  18. Boya fırçası ve suyla tahtaya ya da dışarıda kaldırıma yazı yazabilir.
  19. Halı üzerine parmaklarıyla yazı yazabilir. IMG_0288-1024x768
  20. Spagetti ile yazı yazabilir.
  21. Daha büyük çocuklar küçük olanlara bazı spesifik kelimeleri yazmada yardım edebilir.
  22. Konuşma günlüğü tutun. Ebeveynler ve çocuklar burada birbirlerine mesaj yazsın ve diğerini de yazmaya zorlasın.
  23. Yazma pratiği yapması için hediye etiketi yapın, doğum günü ya da yeni yıl mesajları ve isimleri yazsın.
  24. Bir yazı tüyü olsun.
  25. Bir sopayla yerde ya da plajda yazı yazsın.
  26. Küçük bir şaka kitabı oluşturun. candy-cane-salt-tray-3
  27. Çubuk şekerle, tuz dolu bir tepside yazı yazabilir.
  28. Doğa gazeteciliği yapmaya başlasın. Çocuğunuz doğayı gözlemleyebilir ve notlar alabilir.
  29. Tabletteki bir çizim programı kullanarak ekrana parmağıyla yazı yazmasını sağlayın.
  30. Ağzı kapanabilen bir çantaya jöle ya da boya doldurun. Üzerine parmağıyla yazı yazsın.
  31. Evinizin, çevrenizin ve kasabanın haritasını çizsin ve haritada yerleri işaretlesin.
  32. Doğum günü ya da tatil kartları hazırlasın.
  33. Restorancılık oyunu oynayın ve çocuğunuz bir menü hazırlasın, yazsın.
  34. Suya kumla yazmayı sağlayan oyuncaklarla yazsın.
  35. Herkesin birbirine yazabilmek için tüm ailenin kullanabildiği bir mail hesabı oluşturun.
Yayın: 30.11.2019 - Güncelleme: 05.05.2023 10:50 - Görüntülenme: 822