Okulumuz´un Tarihçesi

1989 tarihinde eğitim öğretime açılan okulumuz söke un fabrikasının kurucusu Halil Kamil FIRAT tarafından babası Eyüp Hilmi FIRAT adına yapılmıştır.

Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu Sazlıköy Kasabasının batısında Cumhuriyet  Mahallesinde Sazlı Beldesin'den Söke'ye giderken Sazlı –Söke yolunun yaklaşık 100 metre güneyinde yer almaktadır.

Okulumuz ana binası Sazlı Belediyesinin arsayı temin etmesi üzerine Söke Değirmencilik ve Ticaret A.Ş'nin sahibi Halil Kamil Fırat Tarafından iki katlı, 8 derslikli,bir müdür odası,bir öğretmen odası olarak inşa edilmiş olup 1989/1990 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilip Türk Milli Eğitimine bağışlanmıştır.

Ek prefabrik binası-İlkokul ise  okulun bahçesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 derslikli 2 idareci odası, 1 öğretmenler odası ve 1 labaratuvar  olmak üzere yaptırılıp 2008/2009 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Yayın: 08.10.2013 - Güncelleme: 28.03.2023 15:28 - Görüntülenme: 3524

Etiketler :