Etiket Sonuçları: meslek

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8. sınıflara Mesleki Eğitim" tanıtımı kapsamında okulumuz Sökede bulunan ;

Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Söke Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu liseleri tanıtım gezisi yapmıştır.

Bizleri en güzel şekilde ağırlayan okul idarecilerine , rehber öğretmenlerine, 8/A Sınıf öğretmeni Hüseyin TOPAÇ'a , 8/B sınıf öğretmeni Deniz BOZBEY' ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hasan ÜLKER' e teşekkür ederiz.

May

Bireyin yaşamında vermesi gereken kararlardan en önemlilerinden biri de meslek seçimine ilişkin karardır. Bu süreçte bireyin kendine uygun meslek seçimini yapabilmesinde en önemli kriterlerden birisi de bireyin kendi özelliklerinin farkına varması ve bu doğrultuda kendi özelliklerine uygun meslek seçimi yapabilmesidir. Bu envanter sonucuna göre ilgi alanınıza göre meslek seçimleri, meslek alanları ve meslek liselerine yönlendirme yapılabilmektedir.

Bu envanterin içeriği; bilimsel bir çalışmanın sonucu olan Doç. Dr. Abdullah ATLİ ve Dr. Gökhan KELDAL'ın "Mesleki Kişilik Tipi Envanterinin Geliştirilmesi" adlı makalesinden alınmıştır.

Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Çalışmaları kapsamında14/03/2023 tarihiinde saat 09:00'da  Bilişim öğretmeni Hasan ÜLKER ve Beden Eğitimi öğretmeni Hüseyin TOPAÇ eşliğinde okulumuzun 8. sınıf öğrencileri Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesilerine tanıtım faaliyetlerine katılmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz 8.sınıf rehber öğretmenleri Hasan ÜLKER ve Feslihan ALTINDAŞ, 10 ocak 2023 saat 11:30'da 8.sınıf öğrencilerin velilerine "Mesleki ve Teknik eğitim tanıtma" konulu bilgilendirme semineri verilmiştir. Seminere katılan velilerimize ve bilgilendirme yapan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Ortaöğretime geçiş yapacak öğrencilerimize rehberlik etmek amacıyla Mesleki Eğitim alan tanıtımlarını yapıyoruz.

Şbt

8. Sınıf Öğrencilerimiz için Meslek Liseleri Hakkında Bilgi almak için hazırlanmış tanıtım broşürü

2019 yılı sonunda 18 bin 4 mesleki ve teknik alan ve atölye öğretmeninin mesleki gelişim eğitimi tamamlandı. Böylece 2019 yılında öğretmen eğitimi ile ilgili konulan hedefe ulaşıldı. Hatta konulan hedefin üzerine çıkılıp iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayısı 2018 yılına göre 7 kat arttı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, mesleki ve teknik eğitim veren 264 proje okullarının tamamının kalite güvence sistemi kapsamında değerlendirildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortak girişimiyle başlatılan "Beslenmenin Otizm Spektrum Bozukluğu Üzerine Etkileri Farkındalık Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

18-22 Kasım Mesleki Çalışma Programı doğrultusunda okulumuz öğretmenleriyle beraber Doğanbey köyüne gezi etkinliği yapılmıştır.

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı 1.dönem Kasım ara tatiline kadar geçen sürede gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetleri ile 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

18-22 Kasım Mesleki Çalışma Programı sanatsal etkinlikler kapsamında okulumuz 8.sınıf öğrencileri Görsel Sanatlar öğretmenimiz Dilek SERİN'in rehberliğinde ve Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan eski öğrencimiz Gülten TAŞDEMİR ile beraber "Karakalem Obje Çalışması" yapıyor.