MEYAMETRE

Bireyin yaşamında vermesi gereken kararlardan en önemlilerinden biri de meslek seçimine ilişkin karardır. Bu süreçte bireyin kendine uygun meslek seçimini yapabilmesinde en önemli kriterlerden birisi de bireyin kendi özelliklerinin farkına varması ve bu doğrultuda kendi özelliklerine uygun meslek seçimi yapabilmesidir. Bu envanter sonucuna göre ilgi alanınıza göre meslek seçimleri, meslek alanları ve meslek liselerine yönlendirme yapılabilmektedir.

Bu envanterin içeriği; bilimsel bir çalışmanın sonucu olan Doç. Dr. Abdullah ATLİ ve Dr. Gökhan KELDAL'ın "Mesleki Kişilik Tipi Envanterinin Geliştirilmesi" adlı makalesinden alınmıştır.

Okulumuzun 8. sınıf öğrencilerin MEYAMETRE envanter girişi yapılmıştır.12-05-202312-05-202312-05-2023

Yayın: 12.05.2023 - Güncelleme: 12.05.2023 11:09 - Görüntülenme: 109