Etiket Sonuçları: sağlık

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8. sınıflara Mesleki Eğitim" tanıtımı kapsamında okulumuz Sökede bulunan ;

Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Söke Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu liseleri tanıtım gezisi yapmıştır.

Bizleri en güzel şekilde ağırlayan okul idarecilerine , rehber öğretmenlerine, 8/A Sınıf öğretmeni Hüseyin TOPAÇ'a , 8/B sınıf öğretmeni Deniz BOZBEY' ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hasan ÜLKER' e teşekkür ederiz.

Söke İlçe Sağlık müdürlüğünden gelen Sayın Gülcan  AKÇA tarafından  09 Ocak 2023 tarihi saat 11:00'de  okulumuz 8.sınıf öğrencilerine " Verem" konulu bilgilendirme semineri verilmiştir. Emeği geçen kişilere teşekkür ederiz.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) modülü oluşturulmuştur. TBM Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır. Bu kapsamda 25 Ekim 2023 Salı günü öğrencilerimize yönelik teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam hakkında videolar gösterilmiş sınıf panolarına ilgili afişler asılmıştır.

Eyl

Aşağıdaki linklerden "Okulum Temiz Projesi kapsamında hazırlanan Covid 19 Öğretmen - Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Rehberlerine" ulaşabilirsin.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan yeni bir kılavuza göre, beş yaşından küçük çocuklar sağlıklı bir büyüme dönemi geçirmek için ekran başında oturarak ve bebek arabalarına ya da koltuklara bağlı şekilde daha az vakit geçirmeliler; aynı zamanda aktif oyunlar için daha fazla zamana sahip olmalı ve daha çok uyumalılar.

Şbt

Sağlık Bakanlığı, E-Nabız kişisel sağlık sistemi üzerinden öğretmenlere Covid-19 aşı randevu ekranını açtı.

İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nun 09.10.2020 tarihinde aldığı kararla 8.sınıflar düzeyinde 12.10.2020 Pazartesi gününden itibaren örgün eğitime geçtik.

COVID-19'un yayılmasını önlemek için:

Ellerinizi sık sık temizleyin.

Sabun, su veya alkol bazlı dezenfektan kullanın.

Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafeyi koruyun.

Fiziksel mesafeyi koruyamadığınız durumlarda maske takın.

Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.

Öksürürken veya hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla veya bir mendille kapatın.

Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın.

Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın.

Başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden aramak, doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilmenize olanak tanır. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.

Maskeler   Maskeler, virüsün maskeyi takan kişiden diğer kişilere yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.

Okulumuzun Sağlık ve temizlik kulübü öğrencilerinden Cansu IŞIK ve Elif DENİZ tarafından arkadaşlarına koronavirüs hakkında bilgilendirme çalışmaları yapmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

5 soruda KORONAVİRÜS

Koronavirüs hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.

Şbt

Söke İlçe Sağlık Müdürlüğü  Eğitmeni Gülcan AKÇA tarafından  öğrencilerimize ve velilerimize "Hijyen ve Sağlıklı Yaşam" semineri verilmiştir. Öğrencilerin sağlıklarını nasıl koruyacağı anlatılmıştır. Davetimizi kabul edip öğrenci ve velilerimize seminer veren Gülcan AKÇA'ya  çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun öğrencilerine "Yeni KORONAVİRÜS" salgın hastalığı hakkında bilgiler verilmiş olup ilgili afişleri panomuza asılmıştır.

- Yeni koronavirüs enfeksiyonu riskini azaltın

- Seyehat ederken sağlığınızı koruyon

- Ellerinizi sık sık yıkayınız

Sağılıklı gelecek yeteneğinle şekillenecek;

Yeteneğini göster,

Kendi şehrinde birinci ol,

Türkiye finalinde yarış,

Büyük ödülü kazan !

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri, pratik bilgilerle aktif şekilde desteklemek amacıyla "BİZDEN" adlı aylık bülten hazırlandı.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Haftası kapsamında okulumuzda Diyabet ve Şişmanlık / Sağlıklı Beslenme ile sınıflarımızda bilgilendirme videoları izlettirildi.

May

"10 Mayıs Dünya Sağlık Günü İçin Hareket Et Günü" kapsamında Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Demet AKAĞAÇ ve Hüseyin TOPAÇ koordinesinde  idareciler,öğretmenler,öğrenciler ve çalışanlarla birlikte 10 mayıs Cuma günü ikinci ders saati zamanı diliminde ilk önce okulun çevresinde yürüyüş daha sonra okulun bahçesinde esneme hareketleri yapılmıştır.Sağlığınız için hareket et.