Etiket Sonuçları: soru

Haz

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, LGS sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağını belirtti ve "Öğrenci ve velilerimiz müsterih olsunlar. Bu süreçte her türlü rehberlik hizmeti vereceğiz." dedi.

May

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan altıncı soru paketi öğrencilerin erişimine açıldı. Mayıs ayı örnek soruları ile beraber 2018 Ekim ayından itibaren 8. sınıf öğrencileri ile paylaşılan örnek soru sayısı 1.105'e ulaştı.

May

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:- "41 yeni fasikül ile birlikte kaynaklarımızdaki soru içeriği sayısı 23 bine ulaştı, fasiküllerde soru türlerinin yanı sıra eşleştirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verdik"

May

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav için 18 gün kaldı. 6 Haziran'da yapılacak sınav için 8'inci sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin kaydı otomatik olarak yapıldı.

May

Ortaokul öğrencilerine LGS kapsamında yapılacak merkezî sınavda da önemli bir kaynak oluşturacak çalışma fasiküllerinin 6. üniteleri yayımlandı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan 42 fasikülde toplam 2.850 soru yer alıyor. Şimdiye kadar yayımlanan ve ilk altı üniteyi kapsayan 276 fasikülde öğrencilere sunulan soru sayısı 20.000'e ulaştı.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan dördüncü soru paketi ile birlikte paylaşılan soru sayısı 1000'i aştı. Mart ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 1.015 örnek soru, 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmış oldu.

8.Sınıflar için Fen Bilimleri çıkmış sorular:

5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar için hazırlanan kaynak fasiküllerin ikinci üniteleri yayımlandı. odsgm.meb.gov.tr adresinde erişime açılan 42 fasikülde 3 bin 300 soru yer alıyor. Öğrencilere sunulan desteğin devam ettiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Önümüzdeki aydan itibaren ilk kez ilköğretim öğrencileri için çalışma fasikülleri yayımlayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, hizmet puanı, görev yapılan her bir hizmet alanı için öngörülen puanın, o alandaki çalışma süresiyle çarpımı sonucu elde edilen değerlerin toplamı ile hizmet puanı verilen etkinliklere bağlı olarak oluşacak.

Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenlerden, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yapmaya devam edenler ve zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yaptıkları süreyle sınırlı olmak ve görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için yüzde 50 artırılarak belirlenecek.

Şbt

5 soruda KORONAVİRÜS

Koronavirüs hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.

Şbt

5, 6 ve 7'nci sınıf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden 1500 sorudan oluşan ikinci destek paketi internetten paylaşıldı. Birinci dönem erişime açılan 1140 soruluk kaynak ile birlikte tüm ünitelerden toplam 2 bin 640 sorudan oluşan paket öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuş oldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.