LGS 2021'de önemli değişiklik: Bir defaya mahsus olacak

İlköğretim 8.sınıf öğrencileri ve velileri heyecanla 6 Haziran'da yapılacak LGS için gün saymaya başladı. LGS 2021 için geri sayım sürerken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan LGS 2021 öncesi önemli açıklamalar geldi. Bakan Selçuk, sadece bu yıl geçerli olacak ve LGS sınavında uygulanacak bir değişikliği anlattı.

8. sınıf öğrencileri tam kapanmanın ardından 17 Mayıs 2021'de yüz yüze eğitime geri döndü. Böylece milyonlarca öğrenci sınav öncesi daha sıkı bir hazırlık imkanı buldu. Hayallerindeki liseye gidebilmek için büyük çaba sarf eden öğrenciler LGS 2021 ile ilgili her gelişmeyi yakından takip ediyor.

LGS 2021'DE BİR BÖLÜM OLMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan gelen son dakika duyurusuna göre, bu yıl LGS sınavında dil bilgisi soruları olmayacak. Bu sadece 2021 yılı için, pandemiye özel bir tedbir olacak. Yani 2021 LGS'de Türkçe kısmında dil bilgisi soruları olmayacak. Daha çok muhakeme ve akıl yürütme üzerine sorular sorulacak.

Yayın: 20.05.2021 - Güncelleme: 20.05.2021 15:29 - Görüntülenme: 244
Kaynak: https://yeniegitimdergisi.com/lgs2021deonemlidegisiklikbirdefayamahsusolacak/