Etiket Sonuçları: rehberlik

27/12/2022 - 15/01/2023 tarihleri arasında hazırlanan program dahilinde öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişim alanlarına yönelik rehberlik faaliyetleri yapılmıştır.

Sazlıköy Hilmi Fırat ortaokulu rehberlik hizmetleri yürütme kurulu toplantısı, müdür yardımcımız Sayın Dursun KARATAŞ başkanlığında 21 ekim 2022 Cuma günü müdür odasında yapılmıştır.

May

Okulumuzun 8/A ve 8/B sınıfı öğrencilerinin görsel sanatlar dersinde yapmış oldukları reprodüksiyon çalışmaları takdir topladı.

Okulumuzda  31 Mart 2022 tarihinde saat 15.30'da tüm sınıf kademelerinde toplantı yapıldı.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Liselere Geçiş Sınavı 6 Haziran 2021 Pazar Günü yapılacak olup aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde LGS sınavına katılmanız önemle rica olunur.

May

Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerin ebeveynlerin zihinlerini en çok meşgul eden, aile içinde edilen sohbetlerde ilk gündem olan sınava yaklaşık iki hafta kaldı. Anne ve babaların bu süreçte de çocuklarının geleceği ile ilgili kaygı duymaları ve onlar için en iyisini istemeleri çok doğal. Ancak uzmanlar sınava yaklaştıkça çocukların kaygısının yükseldiğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor.

May

Bir bireyi dünyaya getirip, ona doğruyu-yanlışı öğretmek ve onun mutlu bir hayat geçirmesi için gereken becerilere sahip olmasını sağlamak gibi açılardan yaklaşırsak, ebeveynliğin oldukça zor bir iş kabul etmeliyiz. Hatta bu zorlu görevin çocukları için kritik öneme sahip olduğunun farkında olan ebeveynlerden bazılarının, en temel anne-babalık becerilerini sorgulamakla ilgili neredeyse "takıntılı" oldukları bile söylenebilir.

May

Tüm sınıf seviyelerinde ve branşlarda canlı derslerimiz tüm hızıyla devam ediyor.

18 Mayıs tarihinde yapılan canlı derslerimiz..

May

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında kütüphanemizi geliştirmeye yönelik attığımız adımlarla sosyal sorumluluk kapsamında birçok kişi ve kurumdan kitap desteği aldık.

May

Üstün başarılı insanların özellikleri ve onları diğer insanlardan ayıran farklılıkları üzerine çok sayıda kitap ve makale yazıldı. Ama eğer bir ebeveynseniz, sizin için en zorlayıcı soru, "Çocuğumun hayatta başarılı olmasını sağlamak için ne yapmalıyım?" olacaktır. İşte bilim insanlarının bu konuda söyledikleri:

Örnek çalışmalarıyla dikkat çeken Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Dilek SERİN, öğrencilerimize daha güzel bir eğitim ortamı sunmak için kendi oluşturduğu sanat atölyesinde  öğrencilerimizle beraber eski sandalyeleri tamir etti ve döşemelerini yeniledi.

Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ederiz.

Yalan hepimizin yaşamında var olmuş, var olan ve var olacağı da neredeyse kesin olan insani bir durumdur. Her an yalan söyleyebilir ya da birisi tarafından buna maruz bırakılabiliriz. İnsanın yaşı kaç olursa olsun, nerede, ne zaman ve hangi durumda olursa olsun başından geçmiş bir deneyimdir yalan.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünde Şehitlerimizi Saygıyla Andık.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma münasebetiyle okulumuzda pano hazırlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıl dönümü nedeniyle okulumuzda pano çalışması yaptık.

1 Mart tarihinden itibaren tekrar aktif hale getirdiğimiz karate kursumuzda öğrencilerimiz yıldızlar ve minikler (kumite) kategorisinde şampiyonalara hazırlanıyor.

Şbt

Ortaöğretime geçiş yapacak öğrencilerimize rehberlik etmek amacıyla Mesleki Eğitim alan tanıtımlarını yapıyoruz.

Şbt

Ortaöğretime geçiş yapacak öğrencilerimize Mesleki Eğitim Alanlarını tanıtıyoruz.

Şbt

8. Sınıf Öğrencilerimiz için Meslek Liseleri Hakkında Bilgi almak için hazırlanmış tanıtım broşürü

Şbt

Okul kütüphanemize değer katmaya devam ediyoruz.