T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu

Öğrencilerimizin ve Velilerimizin Dikkatine.. LGS Sınavında Dikkat Edilecek Hususlar

Sevgili Öğrencilerimiz,

Liselere Geçiş Sınavı 6 Haziran 2021 Pazar Günü yapılacak olup aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde LGS sınavına katılmanız önemle rica olunur. 

MERKEZÎ SINAV 2021 (LGS'DE) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV 2021

"DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR"

Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylandıktan sonra

öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

            Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç,   çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar,  delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır.  Öğrencilerin bu araçlarla sınava alınmayacağı, sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

            Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

            Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır. Öğrencilerin, sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklardır.

               Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartlarında fotoğraf bulunması şartı aranmayacaktır.

            Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

            Sınavda görevlilerİ dışındaki kişiler ile öğrenci velilerinin sınav salonlarının bulunduğu binalara/ okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyecektir.

              Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve Bina Sınav Komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava alınmalarını sağlayacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. İlk 15 dakikadan sonra gelen adaylar sınava alınmayacaklardır.

              Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala öğrencile sınav salonundan çıkamayacaklar.

              Öğrenci, cevap kâğıdındaki imza bölümünü kurşun kalemle imzalayacaktır.

              İki oturum arasında ve giriş çıkışlarda öğrencilerin sosyal mesafe kuralını uygulamaları sağlanacak, toplanmalara izin verilmeyecektir.

Merkezî Sınav 2021 Dikkat Edilecek Hususlar için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.06.2021 - Güncelleme: 23.02.2022 13:06 - Görüntülenme: 266
  Beğen | 8  kişi beğendi