Etiket Sonuçları: meb

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Aydın İl Milli Eğitiim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında 30 Mart 2023 perşembe günü tüm okullarda 3.ders saatinde bir ders saati süresince okuma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın" ve 1 milyon öğrenci sinema ile buluşuyor sloganıyla başlatılan etkinlik çerçevesinde okulumuz  öğrencileri Novada Alışveriş merkezinde bulununan Cinemarine de "Afacanlar İşbaşında" adlı flim seyretmişlerdir.

Şbt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle İlimiz Resmi Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Şiir Olarak Okuma Yarışması"na katılım sağladık.

Yarışmada okulumuzu temsil eden  8/A sınıfı öğrencilerinden Canan OZAN, İlçemizde ilk 5'te yer almıştır  Okulumuzu temsil eden öğrencimize ve öğrencimizi yarışmaya hazırlayan Türkçe Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

08-12- KASIM SATRANÇ TURNUVASI VE BAŞVURU LİSTESİ

Okul Aile Birliği ve Veli Toplantısı Duyurusu

Eyl

2021 Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte; Müdür yardımcısı Dursun KARATAŞ ve Bilişim öğretmeni Hasan ÜLKER eşliğinde  Söke Novada Outlet AVM'de bulunan Cinemarine sinemasında 5,6 ve 7. sınıflardan oluşan 18 öğrencimizle "AKİF" filmini seyrettik.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı.

2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

Ağu

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz" programına tekrar başvuran okulumuz  yapılan denetimler sonucunda okulum temiz belgesini almaya tekrar hak kazanmıştır. Okulun hijyen şartlarının uygun olması açısından  büyük çaba gösteren Okul Aile Birliği üyelerimiz Güzel ERZURUM ve Ayşe ÖZDEMİR başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) karnelerin 18 Haziran'da dijital ortamda erişime açılmasının ardından, 2 Temmuz'a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirilecek. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler düzenlenecek. Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sınavları, 2 Temmuz'a kadar tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

Haz

MEB ve ÖSYM sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere ödenecek ücretler belli oldu.

Haz

MEB tarafından 2021 yılı atama ve yer değiştirme takvimi açıklandı.

Takvimde 2021 yılı özür grubu atama takvimi de yer aldı.

İşte Öğretmenlerin 2021 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Takvimi:

Haz

Milli Eğitim Bakanlığından Karne Dağıtımı ve Telafi Eğitim İle İlgili Yeni Açıklama

Haz

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, LGS sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağını belirtti ve "Öğrenci ve velilerimiz müsterih olsunlar. Bu süreçte her türlü rehberlik hizmeti vereceğiz." dedi.

Haz

06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları

May

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 8. Sınıf Öğrencilerinin LGS Giriş Belgeleri Yayımlandı.

May

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yayımladığı bir yazıyla Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim haklarından en üst düzeyde yararlanabilmeleri için çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.

May

Harvard'da ders veren psikolog Ross Greene, zorlayıcı çocuklarla uğraşan ebeveynler ve eğitimciler arasında "kült" olabilecek bir sistem geliştirdi.

May

Yeni bir araştırmaya göre çocuklar kurgusal hikayeler okuyarak ve bir hikayedeki karakterlerle özdeşleşerek empatiyi öğrenebiliyor.

May

() için geri sayım başladı. Eğitim uzmanı , öğrencilere '3 günde kolay tekrar' tekniğini ve sınavda net sayısını artırmanın püf noktalarını anlattı

May

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavının, iki oturum halinde 6 Haziran'da 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde yapılacağını açıkladı. Bakanlık, öğrencilerin, sınava kendi okullarında gireceğini de belirtti.

May

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk'ün Samsun'a ayak basışıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

May

Öğretmen aşılamalarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yeni bir açıklama geldi. Bakan Selçuk 40 yaş üzeri tüm öğretmenlerin ve okul çalışanlarının aşı randevularının açıldığını söyledi.

May

Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı "Meşale Bende" etkinliğiyle kutluyor..

May

MEB resmi açıklamaya göre, bayram haftası olması sebebiyle okullardaki uzaktan eğitime ara verilecek. Bakanlığa bağlı tüm resmi ve özel okullar, 10-11-12 Mayıs'ta tatil olacak.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklama:

Harvard Üniversitesi'ndeki Human Flourishing Program (İnsani Gelişim Programı) bir süredir, ebeveynlik uygulamaları ve bu uygulamaların çocukların büyüme ve yetişme sürecini nasıl etkilediği ile ilgili çalışmalar yürütüyor.

Eğitim, güzel olduğu kadar zor bir ödevdir..