Etiket Sonuçları: yüz yüze eğitim

May

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yayımladığı bir yazıyla Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim haklarından en üst düzeyde yararlanabilmeleri için çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.

May

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk'ün Samsun'a ayak basışıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

May

Öğretmen aşılamalarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yeni bir açıklama geldi. Bakan Selçuk 40 yaş üzeri tüm öğretmenlerin ve okul çalışanlarının aşı randevularının açıldığını söyledi.

May

Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı "Meşale Bende" etkinliğiyle kutluyor..

May

Ödüller ve cezalar bir öğrencinin davranışlarını değiştiriyor olabilir, ama bunlar bittiğinde davranışları nasıl devam ediyor? Problemli çocuklarla çalışan biri olarak, ödül ve cezadan değil, kendi davranışlarının sorumluluğunu almayı öğrenmek için çocukları teşvik etme taraftarıyım.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan yeni bir kılavuza göre, beş yaşından küçük çocuklar sağlıklı bir büyüme dönemi geçirmek için ekran başında oturarak ve bebek arabalarına ya da koltuklara bağlı şekilde daha az vakit geçirmeliler; aynı zamanda aktif oyunlar için daha fazla zamana sahip olmalı ve daha çok uyumalılar.

Akıl almaz bir inatçılığı olduğunu düşündüğünüz bir çocuğunuz var mı? Her gün böyle bir çocukla uğraşmak hiç kolay olmayabilir, ama merak etmeyin, dikkafalı olmak çocuğunuzun gelecekteki kariyerine önemli katkılar sağlayabilir. Çok zor ama inatçı çocuğunuzun sizi yıldırmasına izin vermeyin. Büyüdüğünde, inanın her şeye değecek.

İngiltere Eğitim Bakanı Damian Hinds geçtiğimiz haftalarda şöyle bir açıklama yaptı: "Yetişkinliğe hazır olmaları için çocuklarımızın karakterlerini, esnek olma ve toparlanabilme becerilerini (rezilyans) yeterince geliştirdiklerinden emin olmalıyız. Ortaöğretim ve üniversiteye giriş sınavları tabii ki önemli, ancak bundan on yıl sonra sınav sonuçlarını uzak bir anı olarak hatırlayacağız yalnızca."

Şbt

Ortaöğretime geçiş yapacak öğrencilerimize rehberlik etmek amacıyla Mesleki Eğitim alan tanıtımlarını yapıyoruz.

Öğretmenlerimizin ve Aktif Kullanıcı Bilgileri